Skandinavisk Handels Kompagni

INTERNATIONAL COMMEMORATIVE AWARDS AND DECORATIONS
DENMARK


Den Internationale Fredsprismedalje 1988 FN's 50 års Jubilæums Medalje
The Int. Veteran Millennium Medal 2000
Priser Bestilling / Betaling Int. forhandlere Medaljeparader


E-mail


 

Den Internationale
Fredsprismedalje 1988...

Links til:
Det Norske Nobel Institut
Liste over NobelprisvindereRettighedsindehaver:

FORENING FOR
FN- OG NATO VETERANER
 

Bergen og Hordaland FN-Veteranforening - er sammen med - FN-Veteranernes Landsforbund i Norge - de officielle rettighedsindehavere af medaljen.

Skandinavisk Handels Kompagni - producerer,  markedsfører, modtager ansøgningsskemaer og leverer medaljen til berettigede personer.

Tilbage til toppen

 

Betingelser for modtagelse:

FN's Fredsbevarende styrker fik NOBELS FREDSPRIS 1988 for alle forbundets fredsbevarende opgaver op til 10. december 1988.

Det er muligt at modtage - Den Interna- tionale Fredsprismedalje 1988 - hvis man som militær- eller civilperson - har deltaget i FN-tjeneste før uddelingen af Nobels Fredspris, den 10. December 1988.

Følgende FN missioner er gældende:

 • UNTSO - fra 1948.

 • UNMOGIP - fra 1949.

 • UNEF - fra 1956.

 • ONUC - fra 1960.

 • UNYOM - fra 1963.

 • UNFICYP - fra 1964.

 • UNEF II - fra 1973.

 • UNDOF - fra 1974.

 • UNIFIL - fra 1978.

 • UNIIMOG - fra 1988.

Tilbage til toppen

 

Medalje specifikationer:

Medaljen er udført i forgyldt metal med emalje i lyseblå og hvide farver. 
Den store medalje har en diameter på 35 mm, og mini medaljen har en diameter på 20 mm.

Forside:

 • FN's jordklodesymbol med krans i hvid emalje på lyseblå emaljebund.

 • Overstykket  - 37mm. x 7mm. Guldemalje tekst på lyseblå emaljebund -

  Tekst: The Nobel Peace Prize - 1988.

Bagside:

 • UN i hvid emalje på lyseblå emaljebund.
  Tekst rundt i forgyldt metalrelief med forgyldt baggrund -

  Tekst: 
  FRIENDSHIP ACROSS THE FRONTIERS.

Bånd:

 • Medaljen bæres i lyseblåt bånd med norske flagfarver (bånd) lodret midt på dette (i standard forholdstal mellem rød, hvid og blå farver).

Tilbage til toppen

 

Historik bag medaljen:

I forbindelse med tildelingen af Nobels Fredspris i 1988 var der store forventninger blandt de mange - såvel militære som civile tjenestegørende - fordelt over de mange globale brændpunkter. Forventninger om et synligt bevis - medalje eller certifikat - for den udførte tjeneste.

Men det skete imidlertid ikke umiddelbart. Først da en initiativrig veteranforening i Norge tog sagen i egen hånd, lykkedes det at få færdiggjort tegninger og udkast til såvel medalje som diplom og certifikat.

Det Norske Nobel Institut gav i 1995 specialtilladelse til at mangfoldiggøre det originale NOBEL DIPLOM, som følger medaljen. Originalen findes hos FN.

Gennem Bergen og Hordaland FN-Veteranforening i Norge lykkedes det, at få det Norske Forsvarsmini- steriums godkendelse til at udarbejde et specielt CERTIFIKAT der ligeledes følger medaljen. Certifikatet er underskrevet af den daværende norske forsvarsminister - Jørgen Kosmo.

Medaljerådet under Forsvarsministeriet i Norge og Det Norske Nobelforbund vurderede prøvemedaljerne med hensyn til udformning m.v.
I 1995 forelå en officiel godkendelse af medaljerne, der samtidig blev udnævnt til en officiel norsk orden, samt til højst rangerende FN-medalje i Norge.

En meget stor og berettiget hædersbevisning til de mange veteraner, mænd og kvinder, som indtil 10. december 1988, havde deltaget i FN-missioner verden over.

I november måned 1996, blev medaljen af samme myndigheder godkendt som en officiel norsk/inter- national medalje, foreløbig med bæretilladelse for uniform i Norge.

Denne internationale godkendelse betyder, at også andre FN-veteraner udover de norske, også kan erhverve sig - Den Internationale Fredspris- medalje 1988 - et enestående bevis på, at man har modtaget NOBELS FREDSPRIS 1988.

Frigivelsen af Den Internationale Fredsprismedalje 1988 er et godt eksempel på de resultater, der kan opnås, når veteraner - med bankende hjerte for FN-sagen tager tingene i egen hånd.

Tilbage til toppen

 

 KLIK PÅ BILLEDET FOR AT SE DET I STOR STØRRELSE.


Den Internationale
Fredsprismedalje 1988


Click for large picture.
Certifikat


Click for large picture.
Nobel Diplom